Vernissage

Spelhjälpen

BJ Blazkowicz
Vernissage

Tillsammans med Spelhjälpen ger ett gäng namnkunniga svenska konstnärer sin tolkning av den berömde spelhjälten BJ Blazkowicz, aktuell i kommande svenskspelet Wolfenstein II: The New Colossus. Konstverken visas upp på vernissage på Science Fiction Bokhandeln i Stockholm 25-29 oktober för att sedan auktioneras ut av Spelhjälpen till förmån för årets insamling till organisationen Kvinna till Kvinna.

Wolfensteinspelseriens hjälte BJ Blazkowicz är inte bara en hjälte när det gäller att panga nazister sedan 1992 – han är även inspiration när svenska konstnärer nu gör sin tolkning av spelserien Wolfensteins evige huvudperson. Johan Wanloo, El Huervo, Mojo, Julia Olofsson, Drawn By Nina och Niclas Österlin har alla gjort sina helt egna tolkningar som nu ställs ut i Stockholm.

Några av konstnärerna

Julia Olofsson

Mina verk är noggranna teckningar i varierande storlekar, mestadels på plywoodskivor. Men även en del på papper.

Jag vill inte begränsa teckningen.

Genom att använda trä som underlag för mina teckningar vill jag påvisa en orädd attityd för materialet.
Jag använder förvridna och bearbetade objekt från olika platser, därigenom blir det en utgångspunkt för de olika byggnadernas; både exteriör och interiör som jag vill gestalta. Genom att visa på flera sammanhang mellan en otillgänglig plats (såval fysisk som psykisk) och individ blir det min ingång in i verket.

Tavlans storlek: 34x40cm

El Huervo – Niklas Åkerblad

If I believe in Love
Then I believe Hate too
I taste the darker stuff
To find some lasting Truth

Tavlans storlek: 50x60cm

Drawn By Nina – Nina Höglund

Nina Höglund är en Göteborgsbaserad illustratör med en förkärlek för porträtteckning, stora ögon och haklösa ansikten. De senaste åren har hon ställt ut sina karaktäristiska porträtt i Göteborg, Malmö och Stockholm – mest uppmärksammat blev kanske tolkningen av karaktärerna i Twin Peaks som ställdes ut på Serieteket i Stockholm 2014.

Tavlans storlek: 30x30cm

Magnus”Mojo”Olsson

(signerar utan mellanslag) eller enbart Mojo, egentligen Magnus Olsson, född 24 oktober 1972, är en svensk serieskapare, illustratör och konstnär. Olsson är uppväxt i Landvetter och bosatt i Göteborg.

Tavlans storlek: 40x50cm

Johan Wanloo

Johan Wanloo, född 1972, är en av Sveriges mest produktiva serietecknare, bland annat känd för albumserien De äventyrslystna karlakarlarna och Veckans Wanloo i GT och Expressen. Han har också medverkat i Svenska Mad, Ernie, Kapten Stofil och många andra tidningar, samt illustrerat barnböcker. Flera av hans tidigare serier finns samlade i Den skitstora Johan Wanloo-boken (Optimal Press).
Johan Wanloo belönades med Svenska Serieakademins Adamsonstatyett 2006.

Han har en hemsida, och är även aktiv på twitter och tumblr. På instagram heter han @johanwanloo

Tavlans storlek: 30x40cm

Niclas Österlin

Niclas är verksam illustratör och grafisk designer från Göteborg.
En av de första svenska datorspelsgrafikerna och tillika tvåbarnsfar.
Är glad i den lokala delikatessen; grillad korv med äkta potatismos och västkustsallad.

Tavlans storlek: 30x40cm

Vernissage: 25 oktober, 18.00
Var: Science Fiction Bokhandeln, Stockholm