Spelinstitutet

Spelinstitutet är en helt oberoende tjänst som har skapats för att hjälpa både spelmissbrukare och även deras närstående. Detta grundades år 1999 vilket innebär att man har över 20 års erfarenhet av spelmissbruk i olika former.

Vilka kan vara med och hur går det till?

Alla som har fyllt 18 år kan delta i programmet om denne vill få hjälp med sitt spelmissbruk och nuvarande livssituation. Detta är ett program som du gör på nätet och består av både frågor och olika övningar. Programmet pågår under 8 veckor och man genomför 8 olika steg. Du arbetar helt själv och allting görs som sagt via internet. En gång per vecka blir du uppringd av en behandlare och du har chans att prata om din process.

Du får övningar varje vecka som är anpassade efter dig personligen och vilket steg du är i processen. Alla som arbetar på spelinstitutet har tystnadsplikt och all den information som du delar med dig av sekretsbelagt. Du kan alltså känna dig helt trygg med tjänsten. Du har också möjlighet att när som helst under processen avbryta programmet om du skulle vilja.

Du betalar en avgift när du inleder programmet på 1 750 kronor och i denna summa ingår både alla samtal du har med behandlare samt den inledande delen i programmet. Du betalar därefter ytterligare en kostnad på 850 kronor. Du kan alltid be socialen eller din arbetsgivare om hjälp om du känner att du skulle ha svårt att finansiera detta själv.

Kort om spelinstitutet:

Spelinstitutet är en forskningsbaserad verksamhet som har flera års erfarenhet av spelmissbruk. Man har genomfört en rad olika studier och gör hela tiden nya utvärderingar av det program som man erbjuder. Det finns ett samband med positiva resultat när man tittar på folk som lyckas ta sig ur sitt spelmissbruk även blir mindre nedstämda.