Svenska Spels “Spela Lagom”

När du spelar så är det lätt att det drar iväg med både tid och pengar. Det ska vara roligt att spela. Som spelare ska du kunna sitta ner i lugn och ro utan att behöva känna sig stressad över att du har spelat bort för mycket pengar. En regel som är bra att hålla sig till är att aldrig spela för mer än vad du har råd att förlora. Du kan hålla koll på dina spelvanor och via det så kan du på ett enkelt sätt se hur mycket du spelar för och hur ofta.

Det är ofta som så att tiden springer iväg och fast det inte var tänkt att sitta så länge så finns risken att du gör det. Ska du spela så ska du göra det på ett ansvarsfullt sätt. Tycker du att du spelar för mycket? Eller är du rädd för att det kan bli så? Ta kontrollen över ditt spelande och ha en budget som ej får överskridas. Se hur mycket du har förlorat och se hur mycket du har vunnit. Ligger du på plus? Eller ligger du rentav på minus? Gör något åt det innan det gått för långt.

Om du behöver hjälp

Svenska Spel har monopol på den svenska spelmarknaden och lägger stor vikt på ansvarsfullt spelande. Du ska alltså spela med måtta och därför är det också mycket reglerat i Sverige just på grund av att beroenden ska minimeras. Det finns hjälp att få om du är i riskzonen eller om du känner att du redan befinner dig i ett spelberoende så kan du alltid vända dig till olika organisationer som kan hjälpa dig med olika insatser.