GA Sverige

GASverigeAnonyma Spelare (Gamblers Anonymous)

Organisationen Gamblers Anonymous grundades i Los Angeles, USA år 1957 och numera finns det grupper i många olika delar av världen. Gamblers Anonymous, eller Anonyma Spelare som organisationen heter i Sverige, använder sig av ett tolvstegsprogram som är inspirerat av det som utarbetades för Anonyma Alkoholister (AA). Anonyma Spelare är en gemenskap av män och kvinnor som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att hålla sig ifrån spelandet. Det enda som krävs för att bli och vara medlem är en önskan om att sluta spela.

För alla som spelar finns det en risk att man hamnar i ett spelmissbruk som kan vara förödande för ens liv på många sätt. Man kan försätta sig i stora skulder och få problem med både vänner och familj. Vid många fall kan ett spelmissbruk liknas vid ett alkoholmissbruk. Oftast är det anhöriga som upptäcker att man har problem. Värt att komma ihåg är att det inte är mängden man spelar som avgör om du är spelberoende utan vilka konsekvenser det har för ditt liv.

Vad är GA Sverige och vad hittar du för information på deras hemsida?

På GA:s hemsida hittar du allt du behöver veta om spelmissbruk. Du hittar en beskrivning på hur du kan känna igen ett spelmissbruk och även hur du som anhörig ska tänka om du misstänker att en närstående har eller håller på att utveckla ett spelberoende. De har även ett test som du kan göra om du själv misstänker spelberoende eller någon anhörig. Då får du snabbt svar på om du ligger i riskzonen.

Skulle det vara så att du skulle få indikation på att du kan ha ett spelmissbruk så har du också tillgång till en lista med olika stödgrupper runtom i Sverige. De flesta av dessa har allmänna grupper där man samlas och pratar och stöttar varandra. Känner man sig inte redo att prata om sina problem för en grupp så erbjuds ofta även privata samtal. För dig som har försatt dig i skulder finns det även en flik som tar upp all nödvändig information om hur du kan få hjälp för att göra dig skuldfri.

Det är vanligt att människor med spelmissbruk lånar pengar både från nära vänner och familj och även i form av snabblån eller sms lån. Det kan snabbt bli en negativ spiral som kan vara svår att ta sig ur.

GA Trelleborg

Nygatan 10 (Immanuelskyrkan), Trelleborg

Möten på tisdagar 19.00

GA Malmö

Värnhemstorget 9B (Grannstationen), Malmö

Möte torsdagar 19.00-20.00 och söndagar 18.00-19.00

GA Karlshamn

Norra Fogdelyckegatan 22, Karlshamn

Möten på fredagar 17.00-18:00

GA Karlskrona

Södra Smedjegatan 6A, Karlskrona

Möten på lördagar 09.00-10.00

GA Linköping

Klarbärsgatan 3B (i stadsdelen Valla), Linköping

Möten på lördagar 16.00-17.00

GA Stockholm

S:t Paulsgatan 39A, Stockholm

Möten på måndagar 18.00-19.00

GA Forshaga

Församlingshemmet Forshaga Kyrka

Möten på måndagar 19.00-20.30

GA Gävle

Södra Fiskargatan 5, Gävle

Möten på tisdagar 19.00-20.00